Veel gestelde vragen


Algemeen

Kun je via e-learning wel echt iets leren?

Dat hangt af van het onderwerp en van je eigen inzet. Theorie (kennis en kunde) is heel goed via e-learning te leren. Vaardigheden zul je echter in de praktijk moeten leren. Daarom zijn bij bijna alle zakelijke cursussen werkbladen en/of opdrachten beschikbaar die je helpen de theorie in de praktijk te brengen.
Wil je nog meer praktijk? In Assen en Ede organiseren wij regelmatig praktijkdagen. Wij nodigen hiervoor alleen maar mensen uit de de e-learning cursus succesvol hebben afgerond.

Wat maakt de Icademy-cursussen zo bijzonder?

De cursussen van Icademy zijn kort en praktisch. Zo leer je in de kortst mogelijke tijd en kun je het geleerde direct toepassen in de praktijk!
Verder zijn alle cursussen gemaakt volgens de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van e-learning: gesproken tekst, relevant en functioneel beeldmateriaal, (teks)animatie en een uitgebreide toets. En niet onbelangrijk: onze cursussen zijn ook gewoon leuk om te doen!

Waarom moet ik eerst een account aanmaken?

Wij hebben van jou een aantal gegevens nodig die van belang zijn voor het kunnen maken van de factuur en voor het certificaat dat je ontvangt na succesvolle afronding van een cursus. Daarom vragen we informatie over je naam, adres, postcode, woonplaats en geboortedatum.

Ik wil graag bij jullie werken, kan dat?

Als je denkt dat je goede cursussen kunt schrijven, dan kun je bij ons altijd solliciteren. Stuur je brief en CV naar info@icademy.nl en vermeld ‘Sollicitatie’ in als onderwerp.


Cursussen

Hoe meld ik me aan voor een cursus?

Als je hebt besloten welke cursus je wilt volgen, klik dan op de informatiepagina van die cursus op de groene knop ‘Koop nu’.  Als je voor het eerst een cursus volgt bij Icademy, kies dan ‘Nieuwe Deelnemer’. Als je al wel eerder een cursus hebt gevolgd bij Icademy, log dan in met je bestaande cursistnummer en wachtwoord.

Hoe vaak en/of hoe lang heb ik toegang tot mijn cursus?

Er is geen beperking aan het aantal keren dat je op cursus inlogt. Je heb een heel jaar toegang tot je cursus.

Ik ben mijn cursistnummer en mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

Stuur een mail naar info@icademy.nl en vermeld als onderwerp ‘Cursistnummer vergeten’. Vermeld in de email je naam en voorletters, je geboortedatum en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

Krijg ik ook een certificaat of bewijs van deelname?

Als je de toets(en) haalt, ontvang je per e-mail een officieel Icademy-certificaat. Als je ook deelneemt aan de praktijkdag ontvang je daarvoor een apart certificaat, op voorwaarde dat je de bij de cursus beschikbare opdrachten hebt uitgevoerd, de werkbladen hebt ingevuld en actief hebt meegedaan tijdens de praktijkdag zelf.

Kan ik de toets vaker doen?

Als je zakt voor een toets kun je hem opnieuw doen. Houd er rekening mee dat je wel andere toetsvragen kunt krijgen en dat de volgorde van de toetsvragen anders kan zijn. Ook is het goed te weten dat bij elke afzonderlijke toetsing de plaats van de antwoorden kan wisselen.

Wanneer ben ik geslaagd voor een toets?

Als je 80% of meer van de te behalen punten scoort.

Hoe snel kan ik starten met een cursus?

Onmiddellijk na de betaling kun je starten met je cursus.

Kan ik de tekst van de cursus ook printen?

Ja, bij elke cursus krijg je gratis een E-book (PDF). Deze is eenvoudig in zijn geheel te printen. Als je slechts enkele pagina’s wilt printen, dan is dat ook mogelijk.

Bij mijn cursus zitten ook werkbladen en opdrachten, moet ik deze maken?

Wij gaan uit van je eigen professionaliteit en motivatie. Dat betekent dat wij sterk aanraden de werkbladen en (praktijk-)opdrachten wel te printen en serieus in te vullen. We kunnen het je echter niet verplichten.  Als je ook deel wilt nemen aan de praktijkdag, dan verwachten we wel van je dat je de opdrachten / werkbladen hebt gemaakt. Voor alle duidelijkheid: de werkbladen / opdrachten zijn bedoeld om te printen en vervolgens op papier in te vullen.

Hoelang duurt de cursus?

Bij elke cursus (of training) is door ons een schatting gemaakt van de gemiddelde doorlooptijd. Daarmee wordt bedoeld de gemiddelde tijd die je als cursist nodig hebt om de cursus met goed gevolg af te sluiten.

Daarbij gaan we er ten eerste van uit dat je maximaal gebruik maken van het studiemateriaal dat we aanbieden. In de tweede plaats hebben we gerekend met een tijd van in totaal ca. 4 uur per week waarin je je actief bezighoudt met het lesmateriaal. Voor de cursussen  die een doorlooptijd van meer dan één week beslaan, is het aan te raden een planning te maken. Daarvoor kun je het bijgeleverde planningsoverzicht gebruiken. Natuurlijk ben je vrij om je studie zo in te delen als jezelf wilt. Toch raden we je aan in grote lijnen deze volgorde aan te houden:

  • Bestudeer eerst de competentiekaarten voor je POP, en indien nodig de instructie die daarbij hoort.
  • Inventariseer de tijd die je nodig denkt te hebben met het doornemen van alle aangeboden studiematerialen.
  • Volg daarbij zoveel mogelijk de aangegeven nummering van de studiematerialen, voor zover van toepassing.
  • Vul je planningsoverzicht (per week) in.
  • Maak in je planning ruimte om regelmatig de interactieve lesstof door te nemen.
  • Sluit je planning af met de online toets.

Betalen

Hoe kan ik online betalen?

Je kunt betalen via Ideal, het veilige betaalsysteem van de Nederlanse banken. Klik hier voor meer informatie over Ideal.

Kan ik de kosten aftrekken voor de belasting?

Studiekosten die je maakt voor je werk of om werk te krijgen zijn mogelijk aftrekbaar. Cursussen die je uit eigen interesse volgt, maar niets met je (toekomstige) werk te maken hebben, zijn niet aftrekbaar. Wel geldt er een zogenaamde ‘drempel’.  Deze is € 500,- voor het lopende jaar 2012. In 2013 wordt de drempel verlaagd naar € 250,-. Pas als je meer kosten maakt, dus kosten die boven het drempelbedrag uitkomen, kun je de extra kosten aftrekken. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst (www.belastingdienst.nl). Houd er in ieder geval rekening mee dat er andere regels gelden wanneer je recht hebt op studiefinanciering.


Contact en suggesties

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Klik hier voor onze klachtenprocedure.

Een klacht moet schriftelijk worden ingediend. Dit kan via de mail ( info@icademy.nl) of per post (Kloekhorststraat 29 9401 BB Assen).  Op andere wijze ingediende klachten worden beschouwd als meldingen.

Ik heb een vraag of een opmerking. Waar kan ik terecht?

Allereerst vragen we je om in de 'Veel gestelde vragen' te kijken of je vraag hiermee beantwoord wordt?
Je kunt via LIVE-help (op de homepagina www.icademy.nl) tijdens kantooruren direct chatten met één van onze medewerkers. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@icademy.nl. Wil je liever telefonisch contact, bel dan 0592-377299. Je kunt dan je bericht achterlaten. Als je dat doet, bellen we je normaal gesproken binnen een uur terug (tijdens kantooruren).


Diversen

Kan ik ook studeren met een smartphone of een tablet?

Als je telefoon of tablet-pc FLASH en PDF ondersteunt, kun je in de meeste gevallen gewoon mobiel studeren. De Apple iPhone en IPad ondersteunen helaas geen FLASH. Binnenkort wordt een fors aantal cursussen geschikt gemaakt om ook op deze apparaten te draaien.

Mag mijn broer, nicht, buurman of kamergenoot enz. de cursus ook maken?

Nee. Je koopt een cursus bij Icademy uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Het is niet toegestaan om je inlogcode aan anderen te geven of uit te lenen. Ook is het niet toegestaan om lesmaterialen aan anderen te geven of uit te lenen. Onze prijzen zijn zo laag, dat dit toch ook helemaal niet nodig is? Bovendien wordt het certificaat als bewijs van succesvolle afronding uitsluitend op naam uitgegeven van de persoon die zich heeft aangemeld.

Wat wordt bedoeld met de KennisUpdate per SMS?

Bij de zakelijke cursussen biedt een aantal cursussen de mogelijkheid om na het behalen van het certificaat om de paar dagen een SMS-tip te ontvangen. In de SMSjes word je herinnerd aan de allerbelangrijkste zaken uit je cursus.

Worden er speciale eisen gesteld aan mijn computer?

Nee, een computer of ander apparaat met internettoegang en een recent internetbladerprogramma (web-browser) zijn voldoende.