Cursus Fatsoenlijk failliet gaan

Cursus Fatsoenlijk failliet gaan


Failliet gaan is van alle tijden en het komt onder alle denkbare condities voor. Werd vroeger een faillissement in verband gebracht met schande en schaamte, tegenwoordig ligt die zware lading er meestal niet meer op. Intussen is failliet gaan voor alle betrokkenen vaak nog wel een ingewikkelde en ingrijpende kwestie. Er komen heel veel dingen op je af en het is goed om een dergelijk proces goed voorbereid in te gaan. Je hebt er dan ook alle belang bij om de belangrijkste aspecten tijdig op het netvlies te krijgen. Daarvoor is deze online training van iets minder dan een uur studietijd bedoeld.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Totaaloverzicht van aandachtspunten bij een faillissement

De e-learning 'Fatsoenlijk failliet gaan' legt eerst uit wat precies bedoeld wordt met een faillissement, in onderscheid van surseance van betaling. Vervolgens zetten we uiteen wat er komt kijken bij het optreden van de curator die tot en met de liquidatie van de onderneming een belangrijke rol speelt. We gaan daarna kort in op zaken als persoonlijk faillissement, de mogelijke oorzaken en meer uitgebreid op het verloop van het faillissement, van de aanvraag tot en met de opstelling van de zogeheten uitdelingslijst. Twee aparte onderdelen zijn gewijd aan de diverse aspecten van wat aangeduid wordt als 'de boedel' en aan de gevolgen van een faillissement. Dat laatste gebeurt aan de hand van uitgewerkte praktijkvoorbeelden. In het slotdeel van deze online training komen het omgaan met bestaande overeenkomsten, de positie van de schuldeisers en het einde van het faillissement aan bod.

Duur

De cursus 'Fatsoenlijk failliet gaan' duurt circa 55 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het faillissement van een onderneming en het traject dat daaraan voorafgaat. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Analyseren, Onderzoeken, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus ' Fatsoenlijk failliet gaan' bestaat uit:

  • VideoCollege (38 minuten)
  • E-Book
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Verwerkingsvragen
  • Rangorde positie schuldeisers
  • Samenvatting

Toetsing

De cursus ' Fatsoenlijk failliet gaan' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.