Cursus Zakelijke brieven schrijven

Cursus Zakelijke brieven schrijven


Ook in de tijd van e-mail, SMS en WhatsApp blijft het nodig dat er officiële brieven geschreven worden. Maar hoe doe je dat? Wat hoort bij een brief die serieus is en serieus genomen moet worden? Waar moet je om denken en wat hoort er juist niet in thuis? Hoe bouw je zo'n brief op? Als je alle belangrijke zaken voor het schrijven van een zakelijke brief duidelijk uitgelegd wilt hebben, dan is deze e-learning wat je zoekt.


Beschikbaarheid: Op voorraad

85,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Correcte opbouw van brieven zoals antwoorden op sollicitatiebrief of klacht. Professionele presentatie.

De e-learning 'Zakelijke brieven schrijven' behandelt eerst kort de de functie van en de algemene vereisten voor een zakelijke brief. Daarna komt uitgebreid de structuur van een zakelijke brief aan de orde, van briefhoofd tot en met ondertekening. Vervolgens gaan we concreet in op de inhoud van diverse soorten zakelijke brieven (waaronder de beantwoording van een sollicitatiebrief, een gelegenheidsbrief, een bedankbrief, een reactie op een klacht, een orderbrief, een bevestigingsbrief, een factuur en een betalingsherinnering). Na een korte bespreking van het werken met e-mail wordt tot slot aandacht besteed aan de uiterlijke verzorging van een brief, de envelop en de frankering. Deze online training wordt gepresenteerd in twee modules die elk afzonderlijk voorzien zijn van een toets.

Duur

De e-learning 'Zakelijke brieven schrijven' duurt ongeveer 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die vanuit zijn of haar functie zakelijke correspondentie moet voeren. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Formuleren en rapporteren, Relaties bouwen en netwerken, Instructies en procedures opvolgen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Zakelijke brieven schrijven' bestaat uit:

  • VideoCollege (45 minuten)
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • E-books
  • Voorbeeldzinnen
  • Leerjournaal
  • Titulatuur
  • Modelbrief
  • Model en uitleg
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Zakelijke brieven schrijven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.