Cursus Rouw en verlies bij kinderen

Cursus Rouw en verlies bij kinderen


Verdriet hoort bij het leven. Maar als het toeslaat in het leven van een kind, heeft dit een ander soort impact dan bij volwassenen. Heb je er direct mee te maken? Weet je niet precies hoe je een kind moet opvangen dat met rouw en verlies geconfronteerd wordt? Dan vind je in deze online training de voornaamste zaken die je moet weten en bovendien bruikbare aanwijzingen om ermee om te gaan.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor verzorgende, gastouder, jeugdcoach.

De e-learning 'Rouw en verlies bij kinderen' behandelt op een uitgebalanceerde, deskundige en betrokken manier de belangrijkste aspecten van waaruit je naar rouw bij kinderen kunt kijken. Het lesmateriaal is opgebouwd uit elf hoofdstukken. Na de bespreking van verschillende soorten rouw en de impact ervan op het leven van een kind, gaat deze online training dieper in op rouw door het sterven van een geliefde. Daarbij komen onder meer de opbaring en de uitvaart ter sprake. Het volgende onderwerp is het proces van rouw in het algemeen en de betekenis ervan voor diverse leeftijdsgroepen. Afzonderlijke aandacht wordt besteed aan het verder leven zonder een ouder, autisme en rouwbeleving, ouders en verdriet. De e-learning sluit af met een bespreking van nazorg en troost.

Duur

De e-learning 'Rouw en verlies bij kinderen' duurt ongeveer 110 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die op wat voor manier dan ook te maken krijgt met situaties waarin een kind of kinderen voor de opgave staan om een belangrijk gemis te verwerken. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen.

Lesmaterialen

De cursus ' Rouw en verlies bij kinderen' bestaat uit:

  • VideoCollege (110 minuten)
  • E-Book
  • Samenvatting
  • Overzichten diverse onderdelen

Toetsing

De cursus ' Rouw en verlies bij kinderen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.