Cursus Rouw en verlies

Cursus Rouw en verlies


Wat gebeurt er met je als je een verlieservaring te verwerken krijgt? Verlies kan slaan op het wegvallen van een geliefde, een relatie, maar ook op het kwijtraken van een baan of carrière. Iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, en iedereen verwerkt een dergelijke ervaring op zijn of haar eigen manier. Heb jij behoefte aan meer inzicht in de processen die spelen bij de verwerking van rouw en verlies? Dan heb je nu de gelegenheid om via deze online training in ongeveer drie kwartier bijgepraat te worden.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen, emotionele intelligentie.

In de e-learning 'Rouw en verlies' wordt een handreiking geboden aan mensen die al dan niet professioneel betrokken zijn bij de begeleiding van rouwenden. De praktische voorbeelden in deze online training zijn met opzet niet alleen gericht op rouw na overlijden van een geliefde. Want ook het wegvallen van andere soorten houvast levert vaak een periode van rouw op, waaruit mensen onder goede begeleiding vaak sterker te voorschijn komen. Wil jij in een dergelijk proces als begeleider of ondersteuner een betekenisvolle rol spelen? Dan kan deze online training je een eind op weg helpen!

Duur

De e-learning 'Rouw en verlies' duurt ongeveer 50 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa twee weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor zorgverleners, mantelzorgers en personen die betrokken zijn bij de ondersteuning van rouwenden. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Relaties bouwen en netwerken, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus ' Rouw en verlies' bestaat uit:

  • VideoCollege (33 minuten)
  • E-Book
  • Vragenlijst
  • Samenvatting
  • Instrumenten voor beeldvorming

Toetsing

De cursus ' Rouw en verlies' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.