Cursus Persbericht schrijven

Cursus Persbericht schrijven


Adverteren doe je natuurlijk allang! Soms kan het goed zijn om op een andere manier de publiciteit te zoeken. Hoe langer hoe meer ondernemingen vinden de weg naar het grote publiek via een officiële bekendmaking in een persbericht. Maar hoe stel je een persbericht op dat ook werkelijk de aandacht trekt? En hoe zit het als je negatief nieuws op deze manier moet opbiechten? In deze online training wordt precies aangegeven waar je om moet denken en ook wat je in ieder geval niet in een professioneel persbericht moet onderbrengen.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Weten wat je wel en niet in een officiële perspublicatie kwijt kunt

De e-learning 'Persbericht schrijven' gaat eerst in op een goede voorbereiding op je publicatie, met bijzondere aandacht voor de vraag wat de nieuwswaarde van jouw bericht kan zijn. Vervolgens komen een aantal onderwerpen aan bod die goed moeten worden overwogen voordat je een persbericht gaat schrijven: de boodschap zelf, het menselijk gezicht ervan, het selecteren en afbakenen van informatie en het vaststellen van de doelgroep. Daarna wordt per onderdeel de opbouw van een persbericht beschreven. Praktische do's and don'ts, de lay-out en de verzending en het omgaan met bijlagen worden afzonderlijk besproken. Deze online training biedt verder informatie over de voornaamste persbureaus, relevante websites en de meest gangbare kranten en tijdschriften. Ook wordt ingegaan op de voor- en nadelen van het schrijven van een persbericht. De training sluit af met een kort praktijkvoorbeeld.

Duur

De e-learning 'Persbericht schrijven' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers die met regelmaat nieuwsfeiten over hun bedrijf via je media verspreid willen zien. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Persbericht schrijven' bestaat uit:

  • VideoCollege (22 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Voorbereidingsformulier
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Persbericht schrijven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.