Cursus Omgaan met leugen en bedrog

Cursus Omgaan met leugen en bedrog


Liegen en bedriegen horen bij het dagelijks leven. 'Boze tongen' beweren dat iedereen gemiddeld tientallen keer per dag een leugen vertelt. Daar kun je cynisch van worden. Maar het kan je ook nieuwsgierig maken. Want niet alles wat op een leugen lijkt, is dat ook echt! Vind je het de moeite waard om vrij zeker te kunnen aangeven wanneer iemand met zijn verhaal van de waarheid afwijkt? Wil je snel en duidelijk vertrouwd raken met de meest opvallende kanten van leugen en bedrog en lijkt het je nuttig om te weten hoe je ermee moet omgaan? Hier is de e-learning 'Omgaan met leugen en bedrog' precies voor bedoeld.


Beschikbaarheid: Op voorraad

35,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Misleiding leren ontmaskeren en hanteren

De e-learning 'Omgaan met leugen en bedrog' legt eerst uit wat men doorgaans wel en niet onder liegen verstaat. Daarna worden de voornaamste redenen gegeven waarom mensen hun toevlucht nemen tot het vertellen van onwaarheden. Vervolgens komt een aantal veelvoorkomende misvattingen aan bod over de 'herkenbaarheid' van leugens. Na een korte uitleg over het controleren van een uitspraak op het waarheidsgehalte, komen de kenmerken van echte en onechte emoties aan bod, waaronder het betrekkelijk onbekende verschijnsel van micro-expressies. Het onderdeel over zelfbedrog vormt de brug naar informatie over ziekelijke leugenachtigheid. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan de consequenties van leugenachtig gedrag. De online training sluit af met bijzonderheden over oplichting en fraude.

Duur

De e-learning 'Omgaan met leugen en bedrog' duurt circa 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die beroepsmatig of in de privésituatie beter grip wil krijgen op de het lastige verschijnsel van leugen en bedrog. Als je deze online training wilt inzetten binnnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Ethisch en integer handelen, Onderzoeken en Leren.

Lesmaterialen

De cursus ' Omgaan met leugen en bedrog' bestaat uit:

  • VideoCollege (31 minuten)
  • E-Book
  • Samenvatting
  • Checklist leugens herkennen

Toetsing

De cursus ' Omgaan met leugen en bedrog' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.