Cursus Mijn eigen ondernemingsplan schrijven

Cursus Mijn eigen ondernemingsplan schrijven


Het aantal zelfstandige ondernemers groeit nog steeds, zeker in het midden- en kleinbedrijf. Eén van de eerste blokkades op het avontuurlijke pad van het ondernemerschap is het schrijven van een ondernemingsplan. Heb jij behoefte aan een begrijpelijke en complete handleiding die ontdaan is van alle overbodigheid? Dan heb je met deze e-learning een prima instrument in handen om een goed ondernemingsplan te schrijven.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Stapsgewijze uitleg over het ontwerpen en produceren van een onmisbaar document

Na een korte introductie over het waarom van een ondernemingsplan, legt de e-learning 'Mijn eigen ondernemingsplan schrijven' uit wat er vereist is voor de opmaak, de structuur, de inhoud en de presentatie. Alle onderdelen van een professioneel opgesteld ondernemingsplan komen in deze online training langs, vanaf het opstellen van de managementsamenvatting tot en met het formuleren van een marketingplan en het financieel plan, die ook in het ondernemingsplan thuishoren. De voornaamste termen en begrippen, maar ook de belangrijkste methoden voor berekening van diverse posten, worden in deze training stap voor stap uitgelegd. De training wordt gepresenteerd in vier modules die elk afzonderlijk voorzien zijn van een toets.

Duur

De e-learning 'Mijn eigen ondernemingsplan schrijven' duurt ongeveer 90 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zich actief wil bezighouden met het opstellen van zijn of haar eigen ondernemingsplan. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Mijn eigen ondernemingsplan schrijven' bestaat uit:

 • VideoCollege (72 minuten)
 • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
 • E-books
 • Praktijkopdrachten
 • Stappenplan financieel plan maken
 • Punten voor rubriek personalia
 • Punten voor rubriek eigenschappen
 • Leerjournaal
 • Samenvatting
 • Aanbevolen aanpak
 • Voorbeeld ondernemingsplan

Toetsing

De cursus ' Mijn eigen ondernemingsplan schrijven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.