Cursus Medische terminologie

Cursus Medische terminologie


Vind jij het belangrijk dat je medische termen of uitdrukkingen snel begrijpt? Heb je voor je werk of vanuit persoonlijke belangstelling meer dan gemiddeld te maken met aanduidingen uit de anatomie van het menselijk lichaam? Was je toch al van plan om jouw kennis van het medische en anatomische jargon grondig op frissen? Dan is deze deskundig opgezette e-learning precies wat je zoekt.


Beschikbaarheid: Op voorraad

165,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Uitgebreid met anatomie voor iedereen in verpleegkunde, gezondheidszorg en GGZ.

De e-learning 'Medische terminologie' begint met een inleidend hoofdstuk waarin opbouw en betekenis van bekende en minder bekende medische uitdrukkingen systematisch worden uitgelegd. Vervolgens neemt deze online training je in vijf vervolghoofdstukken mee langs de boeiende wereld van de menselijke anatomie: het hoofd; het bewegingsapparaat; de spijsvertering; luchtwegen en bloedsomloop; urinewegen en geslachtsorganen. De termen worden stap voor stap uitgelegd. Per onderdeel worden jouw vorderingen onmiddellijk getoetst. Zo kun je meteen zien hoeveel je daadwerkelijk hebt meegekregen van de lesstof. De e-learning is logisch opgedeeld in zes modules, elk voorzien van een eigen toets. Het materiaal is natuurlijk rijk geïllustreerd en extra waardevol vanwege de aandacht voor de onderlinge samenhang tussen de diverse medische termen en uitdrukkingen.

Duur

De e-learning 'Medische Terminologie' duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 4 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor professionals op (para-)medisch gebied en studenten die hun kennis op een systematische manier willen verbreden, verdiepen of opfrissen en voor 'gewone' geïnteresseerden die graag willen weten waarover ze praten. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Leren.

Lesmaterialen

De cursus ' Medische terminologie' bestaat uit:

 • VideoColleges
 • E-books
 • Lijst van medische termen en begrippen
 • Aanbevolen aanpak
 • Werkblad ademhaling
 • Werkblad ogen
 • Overzicht skelet
 • Werkblad huid
 • Werkblad spijsvertering
 • Werkblad luchtwegen
 • Werkblad geslachtsorganen

Toetsing

De cursus ' Medische terminologie' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.