Cursus Mediatraining

Cursus Mediatraining


Of je het nu leuk vindt of niet, als ondernemer kun je zomaar een journalist met een microfoon voor je neus krijgen. Wat heb je dan te vertellen en hoe reageer je op de juiste manier? Wanneer zeg je te veel en wanneer zeg je te weinig? Hoe voorkom je dat je negatief in het nieuws komt? In deze praktisch opgezette en complete e-learning leer je echt alle kneepjes om effectief en geloofwaardig om gaan met het journaille.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Effectief en met succes leren omgaan met de 'pers'

Deze online 'Mediatraining' is opgebouwd uit zeven hoofdstukken en wordt in drie afzonderlijke modules gepresenteerd. Eerst gaan we in op de rol en de belangen van de journalist en vervolgens op die van de woordvoerder van een bedrijf of organisatie. Daarna leggen we uit hoe je omgaat met journalisten van de televisie, de radio en gedrukte media en zoomen we in op de voornaamste verschillen. De laatste twee onderdelen gaan over het schrijven van een persbericht en het geven van een persconferentie. Deze e-learning is opgezet aan de hand van een aantal levensechte praktijkvoorbeelden. Elk van de drie modules is voorzien van een afzonderlijke toets.

Duur

De e-learning 'Mediatraining' duurt ongeveer 100 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die binnen of vanuit een bedrijf of organisatie betrokken is bij het directe contact met vertegenwoordigers van de media. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Relaties bouwen en netwerken, Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Met druk en tegenslag omgaan, Bedrijfsmatig handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Mediatraining' bestaat uit:

 • VideoCollege (82 minuten)
 • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
 • E-books
 • Leerjournaal
 • Samenvatting
 • Voorbereiding interview
 • Omgaan met gedrukte media
 • Oefenen TV-interview
 • Oefenen radio-interview
 • Instructie persbericht schrijven
 • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Mediatraining' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.