Cursus Mantelzorg

Cursus Mantelzorg


Werken als mantelzorger is mooi! Maar..., vind jij het ook zo lastig om toe te geven dat het best een grote opgave kan zijn? Logisch dat je dat lastig vindt, want de zorgrelatie is zo heel erg 'dichtbij'! En relaties waarin aan één of beide kanten stress een rol speelt, liggen toch al zo gevoelig. Wat je kunt en wat je denkt dat je moet kunnen staat vaak voorop, maar niemand die aan jou vraagt of je het zelf ook echt wel zo wilt... Allemaal dingen die op een eerlijke, nuchtere en rustige manier aan de orde worden gesteld in deze online training.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Geestelijke gezondheidszorg voor iedereen die met mantelzorg te maken heeft.

In de e-learning 'Mantelzorg' krijg je deskundige uitleg over de mooie maar ook over de ingewikkelde kanten van het werken als mantelzorger. Je zult ontdekken dat jij niet de enige bent die het moeilijk vindt om de draaglast van jouw zorgtaak in een goede balans te houden met jouw eigen persoonlijke draagkracht. Heldere aanwijzingen kunnen je helpen om op een nuchtere manier de probleemaspecten van jouw bijzondere rol als mantelzorger te bekijken. En uiteindelijk kan deze online training jou helpen om die rol beter te kunnen realiseren.

Duur

De e-learning 'Mantelzorg' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor mantelzorgers en verder iedereen die direct dan wel indirect met mantelzorg te maken heeft. Als je deze online training doet in het kader van een (beroeps-)opleiding, dan werk je daarmee aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Etisch en integer handelen, Op behoeften en verwachting 'klant' richten, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus ' Mantelzorg' bestaat uit:

  • VideoCollege (26 minuten)
  • E-Book
  • Vragenlijst
  • Stress-Process Model (Pearlin)
  • Handreiking probleemanalyse volgens Pearlin
  • Samenvatting

Toetsing

De cursus ' Mantelzorg' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.