Cursus Krachtig argumenteren

Cursus Krachtig argumenteren


Snel en effectief reageren op een uitspraak die je niet bevalt of met kracht je mening formuleren en onderbouwen. Dat zou iedereen wel willen. Toch is het minder moeilijk dan veel mensen denken. Krachtig argumenteren is vooral een kwestie van helder en stapsgewijs nadenken en hoofdzaken van bijzaken onderscheiden. Via deze online training krijg je daarvoor de belangrijkste instrumenten voor aangereikt.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Training in het overtuigen van anderen op inhoud, karakter en vorm

De e-learning 'Krachtig argumenteren' is praktisch opgezet in negen onderdelen, verspreid over drie modules. Eerst wordt uitgelegd wat argumenteren precies inhoudt. Daarna maak je achtereenvolgens kennis met het argumentatieschema en het 'Model van Toulmin'. Vervolgens worden de voornaamste soorten argumenten besproken. Na een onderdeel over de voorwaarden waaraan een goede argumentatie moet voldoen behandelt de cursus diverse argumentatiemethoden en het voorkomen van valse argumenten. Er wordt verder aandacht besteed aan de praktijk van het argumenteren en de gewenste houding die je daarbij moet aannemen. Elke module in deze online training is voorzien van een afzonderlijke toets.

Duur

De e-learning 'Krachtig argumenteren' duurt ongeveer 90 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is bestemd voor iedereen die zijn of haar gedachten en ideeën op een doeltreffende en overtuigende manier naar voren wil kunnen brengen. Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Analyseren, Omgaan met verandering en aanpassen.

Lesmaterialen

De cursus ' Krachtig argumenteren' bestaat uit:

  • VideoCollege (78 minuten)
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Samenvatting
  • E-books
  • Model van Toulmin
  • Overzicht drogredenen
  • Oefenen met drogredenen
  • Aanbevolen aanpak
  • Diverse oefeningen

Toetsing

De cursus ' Krachtig argumenteren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.