Cursus Hulprekeningen van het eigen vermogen

Cursus Hulprekeningen van het eigen vermogen


Een hulprekening is een rekening waarop je de toe- en afnames van het eigen vermogen boekt. Het zijn dus tijdelijke rekeningen die voor een bepaalde periode de plaats innemen van de rekening 'eigen vermogen'. Maar wanneer gebruik je zoiets? En wat is het nut ervan? Kun je ook zonder? Hulprekeningen zijn een klein maar tamelijk onbekend verschijnsel in de financiële administratie die onder bepaalde omstandigheden echt wel verschil kunnen maken. Genoeg aanleiding om ze van dichterbij te bekijken.


Beschikbaarheid: Op voorraad

35,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Praktische basiskennis over een onbekend maar nuttige techniek in je boekhouding

De online training 'Hulprekeningen van het eigen vermogen' zet kort en praktisch uiteen wat hulprekeningen zij, welke soorten er bestaan en waarvoor je ze gebruikt. Hulprekeningen kunnen betrekking hebben op kosten, omzet, inkoopwaarde van de omzet, privé en afschrijvingskosten. De uitleg is door de hele e-learning heen voorzien van uit het leven gegrepen praktijkvoorbeelden, zodat je aan het eind bijvoorbeeld weet hoe je afschrijvingen op twee rekeningen kunt laten plaatsvinden.

Duur

De e-learning 'Hulprekeningen van het eigen vermogen' duurt ongeveer 30 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die binnen een onderneming iets meer wil kunnen dan balans lezen, dat wil zeggen: voor iedere ondernemer die zicht wil houden op de financiële administratie. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Hulprekeningen van het eigen vermogen' bestaat uit:

  • VideoCollege (16 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Samenvatting

Toetsing

De cursus ' Hulprekeningen van het eigen vermogen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.