Cursus Financiële kengetallen

Cursus Financiële kengetallen


Als je een bedrijf hebt, kom je er niet omheen om te werken met kengetallen. Maar wat zijn dat? Wat voor functie hebben ze? En wie hebben er, behalve jijzelf, belang bij om inzicht te krijgen in deze getallen? Hoe zet je voor je eigen bedrijf op een professionele manier de kengetallen op een rij? Als je een antwoord zoekt op dit soort vragen, doe dan de online training 'Financiële kengetallen'.


Beschikbaarheid: Op voorraad

85,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Totaaloverzicht van belang, functie, vormgeving en onderlinge samenhang

De e-learning 'Financiële kengetallen' legt in twee onderdelen de hoofdzaken uit van het werken met financiële kengetallen van een bedrijf. In het eerste deel komen algemene vragen aan bod als: waarom worden kengetallen gebruikt? Wat is het nut van benchmarking? Wat wordt er bedoeld met normering? Wie is er eigenlijk geïnteresseerd in kengetallen? Het tweede deel biedt een heldere uiteenzetting over de centrale begrippen 'Liquiditeit', 'Solvabiliteit', 'Rentabiliteit' en 'Beursratio'. Je raakt bij de behandeling van deze begrippen verder vertrouwd met zaken als 'Current ratio','Quick ratio','Cash ratio' en 'Working capital ratio'. Er wordt veel aandacht besteed aan de diverse formules die van belang zijn bij het bepalen van de diverse ratio's en van de kengetallen zelf. Elk onderdeel is voorzien van een overzichtelijke samenvatting. Aan het eind van deze online training volgt een bundeling van alle samenvattingen.

Duur

De e-learning 'Financiële kengetallen' duurt ongeveer 70 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die strategisch zakendoen belangrijk vindt en een betrouwbaar overzicht wil hebben en houden van de werkelijke financiële stand van zaken, bezien over een langere termijn. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Financiële kengetallen' bestaat uit:

  • VideoCollege (55 minuten)
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • E-books
  • Rekenmodel bedrijfsanalyse
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Financiële kengetallen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.