Cursus Effectief een verschillenanalyse maken

Cursus Effectief een verschillenanalyse maken


Bij een verschillenanalyse vergelijk je als ondernemer het gestelde budget met de zaken die in werkelijkheid gerealiseerd zijn. Het verschil kan zowel positief als negatief uitpakken. Met welke dingen houd je rekening als je zo'n analyse maakt? En wat betekent het wanneer je op grond van een analyse merkt dat het bedrijfsresultaat gestegen of juist gedaald is? Ooit gehoord van interne en externe faalkosten? En wat moet je denken bij een bezettingsresultaat? Als je antwoord wilt hebben op deze en andere vragen, dan word je een eind op weg geholpen in deze compacte online training.


Beschikbaarheid: Op voorraad

35,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Houd uw onderneming financieel gezond door inzage in baten en lasten.

De e-learning 'Effectief een verschillenanalyse maken' gaat eerst in op de kwestie van verschillen en (bedrijfs)resultaten. Daarna komt het onderwerp kostenbeheersing aan bod. Afzonderlijke aandacht wordt gevraagd voor het verrekenen van de kosten. Een slothoofdstuk bespreekt de kunst van het budgetteren. In deze online training wordt aan de hand van praktische voorbeelden uitgelegd hoe een budgetverschil kan worden geanalyseerd in termen van resultaat en omzet, gebudgetteerde en werkelijke exploitatiekosten, gebudgetteerde en gerealiseerde brutowinst en bezettingsresultaat. Net zo praktisch zijn de aanwijzingen voor het zoeken naar oorzaken van verschillen. Ook besteden we aandacht aan het zogeheten 'beyond-budgeting model' als alternatief voor traditioneel budgetteren.

Duur

De e-learning 'Effectief een verschillenanalyse maken' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor ondernemers die er het belang van inzien om de (financiële) ontwikkeling van hun bedrijf zo goed mogelijk te kunnen volgen. Ook andere mensen die een strategiebepalende rol spelen binnen een onderneming kunnen van deze cursus veel leren. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Analyseren, Plannen en organiseren en Ondernemend en commercieel handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Effectief een verschillenanalyse maken' bestaat uit:

  • VideoCollege (19 minuten)
  • E-Book
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Praktijkopdracht
  • Leerjournaal
  • Oefenopdrachten en controlebladen
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Effectief een verschillenanalyse maken' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.