Cursus Doeltreffend debatteren

Cursus Doeltreffend debatteren


Debatteren is een vak apart. Volgens sommigen hebben de TV-debatten tussen politici een beslissende rol gespeeld tijdens de laatste verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer. Waar of niet waar, je kunt je er iets bij voorstellen dat de kunst van het debat voeren je aan een voorsprong helpt. Het debatteren zelf kan een manier zijn om in de werksituatie van een bedrijf of organisatie verschillende soorten argumenten duidelijk op tafel te krijgen. Dat overzicht is zonder twijfel van belang voor beleidsvorming met het oog op reorganisatie of innovatie.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Maak binnen je organisatie je argumenten duidelijk en win het debat

In de e-learning 'Doeltreffend debatteren' krijg je stap voor stap uitleg over de voornaamste eigenschappen en vormen van het debatteren. Elk (soort) debat moet aan diverse spelregels voldoen. Denk naast de handigheidjes en '(dirty) tricks' ook aan de verschillende soorten argumenten die in een debat kunnen worden ingezet. Deze en vele andere zaken worden in deze online training systematisch besproken. Wil je een duidelijke introductie over het ABC van het debatteren, niet gehinderd door ruis en overbodige informatie, dan is de e-learning 'Doeltreffend debatteren' zeker iets voor jou.

Duur

De e-learning 'Doeltreffend debatteren' duurt ongeveer 160 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 4 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor debaters, gespreksleiders, teamleiders, leidinggevenden, projectmanagers, en natuurlijk voor mensen die gewoon van debatteren houden. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Analyseren, Creëren en innoveren, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan, Gedrevenheid en ambitie tonen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Doeltreffend debatteren' bestaat uit:

 • VideoCollege (140 minuten)
 • E-Book
 • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
 • Verwerkingsformulier
 • Checklist voorbereiding op het debat
 • Jury-beoordelingsformulier
 • Leerjournaal
 • Samenvatting
 • Argumenteren - een overzicht
 • Goede vragen stellen
 • Reageren op vragen

Toetsing

De cursus ' Doeltreffend debatteren' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.