Cursus Doelgericht balans lezen

Cursus Doelgericht balans lezen


Het is algemeen bekend dat de meeste ondernemers zich liever niet bezighouden met de financiële administratie van hun bedrijf. Maar het is toch wel een minimale vereiste dat je in staat bent de balans te lezen. Hoe lukt je zoiets zonder dat je je te veel in onbenullige details verliest? Wat zijn de tips and tricks die jij voor een doelgerichte manier van balans lezen het beste kunt inzetten? Mensen die een antwoord zoeken op dit soort vragen, zullen veel hebben aan deze compacte online training.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Neem financieel management in eigen hand en wordt gesprekspartner van uw accountant.

De e-learning 'Doelgericht balans lezen' geeft eerst aan waar een balans goed voor is. Daarna wordt stapsgewijs de opbouw van een balans gevolgd, met aandacht voor bezittingen en financiering. Verder komen de diverse soorten balansen ter sprake. We besteden ook aandacht aan de manier waarop de positie van een onderneming in relatie tot andere bedrijven in de balans een plek hoort te krijgen, waarbij onder meer gekeken wordt naar diverse soorten vennootschappen en deelnemingen. Daarnaast komen termen en begrippen als 'goodwill' en 'onderhanden werk' aan bod. Natuurlijk gaan we breedvoerig in op veelvoorkomende verschijnselen zoals 'vorderingen', 'agio' en 'disagio'. In het laatste onderdeel behandelt de online training onder meer het onderscheid tussen 'voorzieningen' en 'reserves' en de betekenis van 'vreemd vermogen'.

Duur

De e-learning 'Doelgericht balans lezen' duurt ongeveer 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor mensen die binnen een korte tijd willen worden ingevoerd in de hoofdzaken van het lezen van een balans. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Onderzoeken, Leren.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Doelgericht balans lezen' bestaat uit:

  • VideoCollege (46 minuten)
  • E-Book
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Praktijkopdrachten
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Doelgericht balans lezen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.