Cursus Basiscursus logistiek

Cursus Basiscursus logistiek


Heb jij iets met logistiek? Werk je in een distributiecentrum? Dan heb je een grote kans dat je eigenlijk alleen iets af weet van de dingen die jij op jouw afdeling moet doen. Als je er behoefte aan hebt om meer overzicht te krijgen over het grotere geheel waarbinnen jij jouw werk doet, dan is deze online basiscursus precies wat je zoekt.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

De juiste producten op tijd op de goede plaats krijgen

In de online 'Basiscursus Logistiek' word je in acht hoofdstukken plus een samenvattende module vertrouwd gemaakt met alle dingen die je moet weten om de zogenaamde logistieke keten te begrijpen. In het eerste hoofdstuk krijg je uitleg over de betekenis van logistiek voor de detailhandel. Het tweede onderdeel gaat over de inkoop aan het begin van de keten. De verschillende aspecten van het goederenbeheer wordt in twee hoofdstukken breed behandeld, afgewisseld met een onderdeel over 'inslag en opslag'. Ook wordt in een afzonderlijk hoofdstuk uitgebreid aandacht besteed aan de zogenaamde 'orderproductie' binnen het distributiecentrum. De laatste twee onderdelen gaan in op het eind van de logistieke keten, namelijk expeditie en transport. Elke module wordt afgesloten met een bijbehorende toets. De online 'Basiscursus Logistiek' wordt afgesloten met een toets over alle onderdelen.

Duur

De acht onderdelen van de 'Basiscursus Logistiek' duren samen ongeveer zes uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 4 weken.

Doelgroep

Deze online training is geschikt voor mensen die in een distributiecentrum werken en graag een goed en duidelijk overzicht willen krijgen over de gehele logistieke keten. Als je de 'Basiscursus Logistiek' wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Instructies en procedures opvolgen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Basiscursus logistiek' bestaat uit:

  • VideoColleges
  • E-books
  • Diverse checklists
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Invullijst prestatie-indicatoren
  • Tilinstructie
  • Diverse begrippenlijsten
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Basiscursus logistiek' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.