Cursus Anders denken met RET

Cursus Anders denken met RET


Als in een vreemd land je tas gestolen wordt, kun je verschillende dingen doen: totaal in paniek raken en de dingen over je heen laten komen, maar ook snel adequate maatregelen nemen en bijvoorbeeld direct je pinpas en creditcard laten blokkeren. Zo zijn er talloze, ook meer alledaagse voorbeelden, waarbij je door het maken van beredeneerde keuzes doeltreffend met de situatie kunt omgaan. Als je de vaardigheden van RET onder de knie hebt, zul je met meer zelfvertrouwen aan de slag kunnen om 'niet-helpende emoties' de baas te worden.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Juiste keuzes maken vanuit een beredeneerde situatie

De online training 'Anders denken met RET' is na een korte introductie opgezet in twee hoofdonderdelen. In het eerste onderdeel, over het denken volgens de uitgangspunten van Rationeel Emotieve Therapie, wordt aandacht besteed aan verschillende manieren van denken en de factoren die het menselijk denkproces op diepere lagen beïnvloeden. Je krijgt uitleg over de eigenschappen van zogenaamd geconditioneerd gedrag en de twaalf meer of minder rationele basisgedachten die in vrijwel elk denkproces een rol spelen, waaronder die van perfectionisme en de zucht naar goedkeuring en respect. Je zult ontdekken dat deze basisgedachten een veel grotere impact hebben dan je altijd vermoedde. Deel twee is meer praktisch van opzet en geeft je instrumenten in handen om (a) de irrationele kanten van jouw eigen denkproces en dat van anderen te herkennen; (b) de irrationaliteit ter discussie te stellen; (c) de irrationaliteit op een geschikte manier te verwerken. De e-learning sluit af met uitleg over RET in kwesties als verliefdheid, angst- en rampdenken en verslaving.

Duur

De e-learning 'Anders denken met RET' duurt circa 55 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn of haar eigen redeneringen als verklaring of verantwoording van het eigen gedrag eens kritisch wil bekijken en daarin verbeteringen wil aanbrengen. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Onderzoeken, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus ' Anders denken met RET' bestaat uit:

  • VideoCollege (39 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Zelfhulpformulier RET
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Anders denken met RET' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.