Solliciteren kun je leren

Solliciteren kun je leren

Een volledige leergang over solliciteren? Dat is voor veel mensen echt geen overbodige luxe! Zeker als het voor jou extra moeite kost om een goede plek op de arbeidsmarkt te vinden. De opleiding 'Solliciteren kun je leren' biedt jou in een logische volgorde alles wat je moet weten om van jouw sollicitatie een kansrijke bezigheid te maken.

De opleiding helpt je een baan te vinden die écht bij je past. Je leert hoe je een goede eerste indruk kan maken bij een sollicitatiecommissie; niet alleen schriftelijk via je sollicitatie- of een motivatiebrief, maar ook face-to-face als je voor een sollicitatiegesprek wordt uitgenodigd.

Het begint natuurlijk allemaal met de vraag met welke talenten jij in een toekomstige werkkring voor de dag wil komen. Misschien moet je die zelf nog wel gaan ontdekken, voordat je jezelf ook echt durft te presenteren aan anderen...

En als je dan toegekomen bent aan het schrijven van een sollicitatiebrief, hoe kun je dan het beste een duidelijke CV maken?

Al deze zaken komen in het opleidingsproject 'Solliciteren kun je leren' langs.

De opleiding is opgebouwd rondom drie bijeenkomsten, in een grotere of kleinere groep, of individueel. Je kunt je op de bijeenkomsten voorbereiden met behulp van online leermodules, e-learnings die je dus thuis kunt volgen op je eigen tijd en in je eigen tempo. Tijdens de bijeenkomsten word je door een deskundige trainer meegenomen in een proces met heel duidelijke doelen. De opleiding is praktisch opgezet. Je hebt tijdens de bijeenkomsten alle gelegenheid de dingen te benoemen die je lastig vindt en de vragen te stellen die bij je opkomen.

Deze opleiding is vanaf 30-05-2023 te volgen. Inschrijven kan al wel!

Beschikbaarheid: Op voorraad

797,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Met de opleiding 'Solliciteren kun je leren' leer je alle belangrijke zaken die je kunt gebruiken voor een kansrijke poging om een baan te vinden. Na succesvolle afronding kun je zelfstandig een sollicitatiebrief schrijven en jezelf met zelfvertrouwen voorbereiden op een sollicitatiegesprek.

De cursus bestaat uit drie onderdelen rondom drie bijeenkomsten:

Bijeenkomst 1 staat in het teken van introductie en reflectie. Daarbij is te denken aan het leren reflecteren op jezelf en je talenten. Wat je hierover ontdekt ga je meteen verwerken bij het opstellen van een CV. Ten slotte leer je hoe je het beste gericht kunt zoeken naar een baan die bij jou aansluit. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Reflecteren
- Doorzettingsvermogen tonen
- Presenteren
- Schriftelijke vaardigheden

Bijeenkomst 2 is volledig ingericht op het onderwerp (zelf)presentatie. Je leert nu hoe je een sollicitatiebrief schrijft. Verder krijg je tools aangereikt voor de manier waarop je je het beste kunt presenteren tijdens een sollicitatiegesprek. En niet onbelangrijk: er wordt ook aandacht besteed aan het onderhandelen over het salaris dat je gaat verdienen. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:

- Contact maken en netwerken
- Communicatieve en sociale vaardigheden
- Presenteren
- Schriftelijke vaardigheden

Bijeenkomst 3 is bedoeld als testcase, waarin je gevraagd wordt deel te nemen aan een rollenspel. Alles wat je tot nu toe geleerd hebt, komt nu langs in een serieuze oefensituatie. Tijdens de evaluatie ga je duidelijk maken wat er goed gaat, en waar je nog aan moet werken. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Presenteren
- Stressbestendig zijn en zelfbeheersing
- Omgaan met verandering en tegenslag

Er zijn tijdens de opleiding twee beoordelingsmomenten. Je wordt beoordeeld door de trainer. Is de beoordeling voldoende, dan krijg je een certificaat voor succesvolle afronding van de opleiding.

Deze opleiding is vanaf 30-05-2023 te volgen. Inschrijven kan al wel!