Cursus Kunst kijken

Cursus Kunst kijken


Moet je veel geleerd hebben om beeldende kunst te kunnen begrijpen? Nee, en in deze online training kom je daar al snel achter. Maar als je wilt weten waar je op moet letten en wat voor ideeën, keuzes en omstandigheden er allemaal achter een kunstwerk schuilgaan, dan is het goed om wat basiskennis te hebben. Door deze e-learning ga je kunst nog meer waarderen.


Beschikbaarheid: Op voorraad

45,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Verrijk je algemene ontwikkeling met kennis over kunst en kunstgeschiedenis.

In de e-learning 'Kunst kijken' raak je systematisch vertrouwd met de hoofdkenmerken van de voornaamste kunststromingen uit de nieuwe tijd: Renaissance, Barok, Rococo, Romantiek, Realisme, Impressionisme, Symbolisme, Expressionisme, Surrealisme, Abstract expressionisme, Conceptualisme en Sensationalisme. Vervolgens krijg je te zien hoe je in vijf stappen van je bezoek aan een museum of een expositie een verrijkende gebeurtenis kunt maken. Je leert waar je op moet letten en maakt kennis met de zogeheten beeldaspecten en materiaalkeuze. Alle informatie wordt gekoppeld aan concrete voorbeelden. Elk hoofdonderdeel van de online training wordt afgesloten met een interactief overzicht zodat je bij jezelf na kunt gaan of je de lesstof hebt opgepakt.

Duur

De e-learning 'Kunst kijken' duurt ongeveer 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor mensen die geïnteresseerd zijn in beeldende kunst en het optimale uit een museumbezoek willen halen.

Lesmaterialen

De cursus ' Kunst kijken' bestaat uit:

  • VideoCollege (44 minuten)
  • E-Book
  • Stromingenkaart
  • Vijfstappenplan beoordelen van werk
  • Vijfstappenplan vergelijken van werk

Toetsing

De cursus ' Kunst kijken' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.