Cursus Effectief vergaderen

Cursus Effectief vergaderen


Wist je dat vergaderen ook wel eens genoemd wordt 'de duurste manier van communiceren'? Wij denken dat die gedachte terecht is. We kunnen het ons voorstellen dat ook bedrijven en individuen er alle belang bij hebben dat vergaderingen zo ordelijk en efficiënt mogelijk verlopen. In deze uitgebreide online training krijg je alle hoofdzaken voor het houden en leiden van een goede vergadering kort en bondig op een rij gezet.


Beschikbaarheid: Op voorraad

165,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Praktisch en compleet overzicht van een resultaatgerichte benadering

De e-learning 'Effectief vergaderen' bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat kort in op het verschijnsel vergadering zelf, de doelen die ermee gediend worden en de vormen van vergaderen die daarbij passen. Dan worden de onderdelen van een vergadering besproken. Het tweede deel omvat een bespreking van de functies en taken die worden vervuld door de voorzitter, de notulist en de andere deelnemers aan een vergadering. In het laatste onderdeel wordt uitgelegd hoe een geordend besluitvormingsproces in zijn werk gaat en worden diverse problemen en valkuilen behandeld. Ook wordt nog nader ingegaan op de diverse soorten vergaderingen.

Duur

De e-learning 'Effectief vergaderen' duurt ongeveer 110 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 maanden.

Doelgroep

Deze e-learning is in principe bestemd voor iedereen die begrijpt dat effectief vergaderen iets is wat je moet leren; de cursus is buitengewoon geschikt voor mensen die met een bepaalde regelmaat optreden als voorzitter en al een poosje hebben uitgekeken naar een praktische en duidelijke handleiding. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Plannen en organiseren.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Effectief vergaderen' bestaat uit:

  • VideoCollege (95 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Aandachtspunten voorzitter
  • Checklist voorzitter
  • Voorbeeld uitnodiging met agenda
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Voorbeeld uitnodiging met agenda in bijlage

Toetsing

De cursus ' Effectief vergaderen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.