Cursus Dementie

Cursus Dementie


Mensen worden ouder. Dat is de belangrijkste reden waarom bijna iedereen in zijn of haar directe omgeving te maken krijgt met iemand die aan dementie lijdt. Heb je behoefte aan een samenvattend en deskundig opgezet overzicht van de voornaamste dingen die je moet weten over deze aandoening? Dan is deze e-learning precies wat je zoekt.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Kennis over geestelijke gezondheid bij dementie en Alzheimer voor mantelzorg.

In de e-learning 'Dementie' wordt eerst stilgestaan bij de vraag wat dementie precies is en hoe deze aandoening van invloed is op diverse hersenfuncties en uiteindelijk op het gedrag van mensen. De online training is toegesneden op de omgeving van dementerenden. Dus komt natuurlijk de vraag aan de orde hoe je het beste kunt omgaan met mensen die dement worden. Ook krijg je heldere aanwijzingen over de mogelijkheden om adequate hulp in te roepen. Ten slotte wordt in deze e-learning aandacht gegeven aan het proces van afscheid nemen, dat onvermijdelijk meekomt met de ziekte die dementie heet. De lesstof wordt gepresenteerd in twee modules die elk afzonderlijk voorzien zijn van een toets.

Duur

De e-learning 'Dementie' duurt ongeveer 55 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor verwanten, vrienden, kennissen en/of buurtgenoten van mensen die aan dementie lijden. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Ethisch en integer handelen, Creëren en innoveren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus ' Dementie' bestaat uit:

  • VideoCollege (42 minuten)
  • E-Book
  • Stress-Process Model (Pearlin)
  • Handreiking probleemanalyse volgens Pearlin
  • Samenvatting
  • Overzicht mogelijk verloop dementie
  • Wetgeving hulp
  • Overzicht relevante wetgeving

Toetsing

De cursus ' Dementie' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.