Event management

Event management

Wat komt er allemaal bij kijken als je een evenement gaat organiseren? In ieder geval genoeg zaken om via een compacte, praktijkgerichte opleiding grondig door te nemen.

De opleiding 'Event management' gaat over vooruitdenken en plannen, organiseren, samenwerken en netwerken, goed met geld omgaan, en over verantwoordelijkheid nemen. Tijdens de opleiding leer je alle belangrijke dingen die nodig zijn om succesvol een evenement voor te bereiden.

Er gebeurt zoveel op het gebied van 'event management' dat je na je opleiding misschien wel kans ziet om in deze branche aan het werk te komen. De opleiding kan je in ieder geval helpen om erachter te komen of dit iets voor jou is.

De opleiding duurt acht weken waarin de deelnemers één dagdeel per week op locatie zullen werken. Een dagdeel bestaat uit drie uren, 's morgens of 's middags. Planning van de data en de tijden wordt in overleg met de deelnemers geregeld. Rondom de bijeenkomsten kun je worden uitgenodigd om één of meerdere e-learning modules te volgen, als voorbereiding of als verwerking achteraf.

In deze opleiding profiteer je van de kennis van een docent die zelf veel ervaring heeft opgedaan bij het organiseren van evenementen. Tijdens de acht bijeenkomsten heb je alle gelegenheid om jouw eigen vragen aan de orde te stellen.

Als je deze opleiding succesvol afrondt, krijg je een officieel certificaat die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor je eigen portfolio of je CV als je gaat solliciteren.

Deze opleiding is vanaf 30-05-2023 te volgen. Inschrijven kan al wel!

Beschikbaarheid: Op voorraad

997,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Met de opleiding 'Event management' leer je alle belangrijke zaken die nodig zijn bij het opzetten en voorbereiden van een evenement.

De cursus is opgebouwd rondom acht bijeenkomsten. Daarin neem je samen met jouw groep en onder leiding van een deskundige trainer stap voor stap alle dingen door die komen kijken bij 'event management'


Bijeenkomst 1 staat in het teken van introductie en eerste voorbereidingen. Er wordt een doelstelling geformuleerd, je leert een concept maken en doet een brainstorm. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Vernieuwen en vooruit denken
- Samenwerken en overleggen
- Contact maken en netwerken
- Presenteren

Bijeenkomst 2 ben je bezig het concept verder uit te diepen en als het nodig is bij te stellen.
Je leert hoe je een programma in elkaar zet en hoe je een doelgroepanalyse uitvoert. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Samenwerken en overleggen
- Contact maken en netwerken

Bijeenkomst 3 gaat over marketing en communicatie. Je leert hoe je jouw doelgroep het beste kunt bereiken en hoe je daarbij social media kunt inzetten.
De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Samenwerken en overleggen
- Contact maken en netwerken
- Presenteren

Bijeenkomst 4 wordt volledig besteed aan het onderwerp financiën. Dat is nodig omdat voor elk evenement een begroting moet worden gemaakt. Daar ga je tijdens deze bijeenkomt mee aan de slag.
De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Kostenbewust zijn
- Verantwoordelijkheid nemen

Bijeenkomt 5 wordt gewijd aan de productie van het evenement. Je gaat een locatie bepalen en afspraken maken met de beheerder of eigenaar. En je gaat ervoor zorgen dat alles goed geregeld is in verband met de materialen en andere benodigdheden voor het evenement. Je zult ontdekken hoe belangrijk een goede planning is. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Contact maken en netwerken
- Vernieuwen en vooruit denken
- Kostenbewust zijn

Bijeenkomst 6 gaat nog steeds over de productie, maar nu met extra aandacht voor de concrete planning van het evenement en het opstellen van een draaiboek. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Plannen en organiseren
- Omgaan met verandering en tegenslag
- Verantwoordelijkheid nemen

Bijeenkomst 7 is bedoeld om het management van het evenement duidelijk neer te zetten. Je zou ook kunnen zeggen dat je tijdens deze bijeenkomst met elkaar de puntjes op de i gaat zetten. Je zult ontdekken dat er altijd dingen overblijven waar je extra aandacht aan moet besteden bij het voorbereiden van een evenement. De vakgerichtge doelen waar je aan werkt, zijn:
- Omgaan met verandering en tegenslag
- Verantwoordelijkheid nemen
- Contact maken en netwerken

Bijeenkomst 8 is bedoeld als evaluatie. Dat wil zeggen: je sluit met elkaar het project af en je evalueert het groepsproces.

Er zijn tijdens de opleiding twee beoordelingsmomenten. Je wordt beoordeeld door de trainer. Is de beoordeling voldoende, dan krijg je een certificaat voor succesvolle afronding van de opleiding.

Deze opleiding is vanaf 30-05-2023 te volgen. Inschrijven kan al wel!