Cursus Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer

Cursus Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer


Rouw en de verwerking daarvan kosten het bedrijfsleven veel geld. Volgens recente onderzoeksresultaten ligt het aantal verzuimdagen in verband met verliesverwerking op meer dan 170 dagen. Hetzelfde onderzoek liet zien dat dit aantal drastisch kan worden teruggebracht wanneer rouw en verlies op de werkvloer op een goede manier bespreekbaar worden gemaakt. Daarbij speelt de werkgever en/of de leidinggevende een belangrijke rol. Als je op zoek bent naar deskundige en praktisch opgezette aanwijzingen voor adequate begeleiding, dan zul je veel voordeel halen uit de online training 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer'.


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Inzicht in de psychologie achter rouwprocessen voor preventiemedewerker, ARBO, HR.

De e-learning 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' bespreekt in zes onderdelen diverse aanleidingen tot rouw, de voornaamste aspecten van een rouwproces, de zogenaamde rouwprofielen, tips voor collega's en de leidinggevende, stappenplan voor begeleiding en tot slot wet- en regelgeving rondom verzuim vanwege rouwverwerking. Bij de uitleg worden de hoofdzaken van de nieuwste theoretische inzichten zo naar voren gebracht dat de kennis direct kan worden toegepast in de praktijk. Zo zal de deelnemer onmiddellijk zijn of haar voordeel kunnen doen als hij of zij zich bewust wordt van de begrippen 'taakinterdependentie' en 'ruimtelijke nabijheid' die vaak een beslissende factor vormen bij het functioneren op het werk. Bijzondere aandacht wordt naast het herkennen van signalen ook besteed aan de zogeheten 'gecompliceerde rouw'. De lesstof wordt afgewisseld met een aantal herkenbare praktijkvoorbeelden. We geven concrete aanwijzingen voor wat je beter wel en niet kunt doen (of zeggen) in het contact met een medewerker die bezig is een ingrijpend verlies te verwerken.

Duur

De e-learning 'Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' duurt ongeveer 55 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die vanuit een leidinggevende positie te maken krijgt met rouw en verlies onder medewerkers. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' bestaat uit:

  • VideoCollege (40 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Stappenplan
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak
  • Inzicht in het rouwproces

Toetsing

De cursus ' Rouw- en verliesbegeleiding op de werkvloer' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.