Cursus Personeelsplan schrijven

Cursus Personeelsplan schrijven


Hoeveel medewerkers telt je onderneming eigenlijk? Spoort de omvang van je personeel wel met de grootte van je bedrijf? En hoe weet je dat? Kan het met minder of moet het eigenlijk met meer? En hoe kom je daar achter? Dat zijn de vragen van een ondernemer die alleen te beantwoorden zijn wanneer hij een planmatig personeelsbeleid voert. Dit alles behandelen we in de online training 'Personeelsplan schrijven', een onderwerp dat onder bepaalde omstandigheden misschien wel meer urgent is dan het schrijven van een financieel plan!


Beschikbaarheid: Op voorraad

45,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Zelf de balans bepalen voor het aantal medewerkers in jouw organisatie

De e-learning 'Personeelsplan schrijven' gaat in op de beste en meest doeltreffende manier om een balans aan te brengen tussen de beschikbare personeelsomvang en de hoeveelheid werk die gedaan moet worden. Deze online training gaat over vacatures en over de vraag hoeveel medewerkers het bedrijf nodig heeft, maar ook over de vraag wanneer ze inzetbaar kunnen en moeten zijn (dagelijks of incidenteel) en waarvoor dan precies. De balans tussen behoefte en beschikbaarheid wordt in de training met redenen omkleed als voorwaarde voor bedrijfsvoering. Daarbij komen uiteraard ook factoren als leeftijdsopbouw, functieniveaus en salariëring ter sprake. De training gaat daarnaast in op de functie van een personeelsplan als hulpmiddel bij werving, het plannen van opleiding en bijscholing, de mobiliteit en de organisatieontwikkeling binnen je bedrijf. Het slotonderdeel van de e-learning behandelt de verschillende soorten contracten die kunnen fungeren in een doordachte aanpak van je personeelsbeleid.

Duur

De e-learning 'Personeelsplan schrijven' duurt ongeveer 35 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die betrokken is bij het op peil brengen en houden van een relevant personeelsbeleid binnen een onderneming, dus in ieder geval voor ondernemers zelf. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aansturen, Materialen en middelen inzetten, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Personeelsplan schrijven' bestaat uit:

  • VideoCollege (18 minuten)
  • E-Book
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Reflectie balans
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Personeelsplan schrijven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.