Cursus Overtuigend schrijven voor het web

Cursus Overtuigend schrijven voor het web


De mensheid schrijft al een paar duizend jaar. Maar met de opkomst van het internet is het produceren van teksten pas echt gedemocratiseerd. Bijna iedereen levert zijn of haar bijdrage aan de grootste collectieve tekstproductie in de geschiedenis. Maar of het allemaal de kwaliteit heeft die het eigenlijk zou moeten hebben? En of al het geschrijf wel zo geschikt is om online en op een scherm gepubliceerd te worden? Wil jij kwalitatief goed schrijfwerk leveren voor een website - en daarmee het verschil maken -, dan kun je de aanwijzingen uit deze uitgebreide online training eigenlijk niet missen!


Beschikbaarheid: Op voorraad

105,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Do's en dont's voor iedereen die webteksten schrijft

De e-learning 'Overtuigend schrijven voor het web' besteedt eerst aandacht aan het vaststellen van de groep lezers die je als webtekstschrijver op het oog hebt en met welke motieven jouw potentiële lezers naar jouw pagina op zoek zouden gaan. Vervolgens staan we stil bij de opbouw en indeling van een site en de verschillende technieken die je daarbij kunt toepassen. Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de structuur en inhoud van tekstblokken als kleinste informatie-eenheden op een webpagina. Verder leveren we nuttige aanwijzingen voor het schrijven van e-mailberichten, het geschikt maken van 'papieren' teksten voor online gebruik en het opzetten en bijhouden van een homepage, met bijzondere aandacht voor het maken van een 'weblog'. De cursus sluit af met een paragraaf over de vindbaarheid van een website en de mogelijkheden om die te verbeteren.

Duur

De e-learning 'Overtuigend schrijven voor het web' duurt ongeveer 90 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 3,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden wil verbeteren om professionele teksten te kunnen schrijven voor online publicatie. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Kwaliteit leveren.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Overtuigend schrijven voor het web' bestaat uit:

  • VideoCollege (78 minuten)
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • E-books
  • Instructie nieuwsbrief analyseren en schrijven
  • Uitleg opbouw websites
  • Websiteanalyse
  • Leerjournaal
  • Samenvatting

Toetsing

De cursus ' Overtuigend schrijven voor het web' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.