Cursus Overleg binnen de onderneming

Cursus Overleg binnen de onderneming


Overal waar mensen samenwerken, is overleg nodig. Elke organisatie ontwikkelt een eigen stijl van overleg voeren. Het kan vaak erg handig zijn die overlegstijl van tijd tot tijd eens kritisch door te lichten. Dat kan bijvoorbeeld door jezelf af te vragen of die stijl nog wel past bij de fase van ontwikkeling waarin de onderneming zich bevindt. Als je gemerkt hebt dat er binnen het bedrijf bepaalde wrijvingen zijn, kan dat natuurlijk aan bepaalde personen liggen. Maar vaker zit de oorzaak in de manier waarop je met elkaar communiceert. Deze online training helpt je op weg om voor jouw bedrijf de beste benadering te kiezen.


Beschikbaarheid: Op voorraad

35,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Alles wat je moet weten voor een goede manier van communiceren binnen je organisatie

De e-learning 'Overleg binnen de onderneming' gaat in op de hoofdzaken van het onderscheid tussen vergadering en werkoverleg. Na uitleg over de soorten overleg en de deelnemers, besteden we aandacht aan de structuur en het verloop van een vergadering, waaronder de BOB-structuur. Een apart onderdeel wordt gewijd aan besluitvorming en besluitmethoden. Ook komt het onderwerp verstoring van het overleg ter sprake. Vervolgens worden de voornaamste aspecten behandeld van medezeggenschap en ondernemingsraad. Deze online training sluit af met bijzonderheden over de personeelsvergadering, de centrale ondernemingsraad en het belang van de werkgever.

Duur

De e-learning 'Overleg binnen de onderneming' duurt ongeveer 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die op het werk betrokken is bij overlegsituaties. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Samenwerken en overleggen, Plannen en organiseren, Omgaan met verandering en aanpassen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Overleg binnen de onderneming' bestaat uit:

  • VideoCollege (47 minuten)
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • E-books
  • Praktijkopdrachten
  • Checklist instemmingsrecht
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Overleg binnen de onderneming' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.