Cursus Ontslaan met fatsoen

Cursus Ontslaan met fatsoen


Bij het ontslaan van een medewerker komt heel wat kijken. Meestal is het naar verschillende kanten toe een emotioneel gebeuren, terwijl er van jou verwacht wordt dat je nuchter en zakelijk de dingen in gang zet die van jou als leidinggevende of als werkgever verwacht worden. Wat zijn die dingen precies? En hoe pas je ze toe in een vaak stressvolle situatie? Wil je dat echt precies op een rijtje hebben zonder doodgegooid te worden met overbodige ditjes en datjes? Dan is het volgen van deze e-learning meer dan een aanrader! In deze e-learning zijn alle belangrijke zaken verwerkt, die in verband staan met de nieuwe wetgeving op het gebied van 'Werk en zekerheid' en de 'Werkloosheidswet' die in 2015 van kracht is geworden.


Beschikbaarheid: Op voorraad

65,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Geactualiseerd overzicht van jouw rechten en plichten binnen een ontslagprocedure

De e-learning 'Ontslaan met fatsoen' zet alle noodzakelijke bijzonderheden op een rij die je moet weten wanneer je een medewerker ontslaat. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan de wettelijke aspecten waar je als werkgever niet omheen kunt, bijvoorbeeld de verschillende soorten ontslag, maar ook de voorwaarden waaronder wel of geen ontslag kan worden verleend. Verder komt de rol van het UWV werkbedrijf en eventueel die van de kantonrechter ter sprake, onder meer in verband met de noodzakelijke ontslagvergunning. Naast al deze procedurele kanten krijg je ook informatie over het houden van een ontslaggesprek en aanwijzingen voor het zogeheten exitinterview. Een praktische online training, die je van een hoop kopzorg af kan helpen.

Duur

De e-learning 'Ontslaan met fatsoen' duurt ongeveer 60 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor werkgevers, leidinggevenden en HR-medewerkers die soms voor de opgave staan een medewerker te ontslaan. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Aandacht en begrip tonen, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen.

Lesmaterialen

De cursus ' Ontslaan met fatsoen' bestaat uit:

  • VideoCollege (45 minuten)
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • E-books
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak
  • Voorbeeldvragen exitinterview

Toetsing

De cursus ' Ontslaan met fatsoen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.