Cursus Nederlandse Staatsinrichting

Cursus Nederlandse Staatsinrichting


Sociale akkoorden, internationale politiek, Europa, crisis, de nieuwe koning - iedereen heeft het erover; we worden door de media bedolven onder allerlei details en losse plukken informatie. Geen wonder dat veel mensen langzamerhand de samenhang een beetje kwijt zijn. Kun jij onder woorden brengen dat 'de politiek' wordt gedragen door een slim doordacht systeem? En weet jij precies wat het verschil is tussen de Eerste Kamer en de Tweede Kamer of tussen de regering en het kabinet? En hoe zit het met de ministeriële verantwoordelijkheid? Als je in iets meer dan een uur het overzicht wilt (terug)krijgen, dan is de online training 'Nederlandse Staatsinrichting' precies wat je zoekt.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Wie is wie in Nederlands Staats- en bestuursrecht?

De e-learning 'Nederlandse Staatsinrichting' bestaat uit twee modules en heeft in deling van vier hoofdstukken: de staatsinrichting op landelijk, provinciaal en gemeentelijk niveau en de Europese Unie. Binnen dit geheel komen diverse stukjes historie ter sprake voor zover die van belang zijn om ons politieke systeem te begrijpen. Verreweg de meeste informatie is gewijd aan de diverse bestuurlijke instanties, hun taken en functies en de manier waarop deze met elkaar in verband staan. Natuurlijk komt ook de positie van de koning binnen het Koninkrijk der Nederlanden uitgebreid ter sprake.

Duur

De e-learning 'Nederlandse Staatsinrichting' duurt ongeveer 80 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn vergeten kennis over de Nederlandse politiek wil opfrissen. Maar ook mensen die merken dat ze eigenlijk niet zoveel weten over de samenhang van de staatsinrichting zullen veel aan deze training hebben. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Leren.

Lesmaterialen

De cursus ' Nederlandse Staatsinrichting' bestaat uit:

  • VideoCollege (65 minuten)
  • E-Book
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Samenvatting
  • Totstandkoming formele wetten
  • Trias Politica in Nederland
  • Wetgevende en uitvoerende macht

Toetsing

De cursus ' Nederlandse Staatsinrichting' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.