Cursus Effectief financieren van je onderneming

Cursus Effectief financieren van je onderneming


Een gezonde onderneming zet je niet op zonder een degelijke financiële basis. Maar hoe gaat dat in z'n werk: het financieren van een onderneming? Wat zijn de basisprincipes waar je in ieder geval om moet denken als je het spannende avontuur van het ondernemerschap aangaat? Deze online training is bedoeld om je aan de hand van praktische voorbeelden antwoorden te geven op deze elementaire vragen.


Beschikbaarheid: Op voorraad

55,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Gericht werken aan meer financiële armslag voor je organisatie

De e-learning 'Effectief financieren van je onderneming' bespreekt eerst de hoofdzaken van het onmisbare financieringsplan. Daarna worden diverse vormen van financiering behandeld, zoals bijvoorbeeld lenen en leasen en financiering uit kredieten. Een afzonderlijk onderdeel is gewijd aan het aflossen van vreemd vermogen. Deze online training sluit af met aandacht voor het onderscheid tussen de openingsbalans en de jaarlijkse balans. In de cursus staan we onder andere stil bij de diverse rechtsvormen voor een onderneming die van invloed kunnen zijn op de financieringsmogelijkheden. Ook besteden we aandacht aan de mogelijkheid van financiering door middel van subsidie.

Duur

De e-learning 'Effectief financieren van je onderneming' duurt ongeveer 50 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2,5 week.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor (beginnende) ondernemers die zich willen oriënteren op het financieren van hun bedrijf. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Effectief financieren van je onderneming' bestaat uit:

  • VideoCollege (32 minuten)
  • E-Book
  • Begrippenlijst
  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • Opdracht financieringsplan
  • Opdracht aflossingsplan
  • Leerjournaal
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Effectief financieren van je onderneming' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.