Cursus Duurzaam ondernemen

Cursus Duurzaam ondernemen


Duurzaam ondernemen is een trend. Veel mensen hebben het erover. Maar als je vraagt wat het nu precies inhoudt, komt men niet veel verder dan 'iets met het milieu'. Dat duurzaam ondernemen veel meer kanten heeft, moet breder bekend worden, zeker in ondernemersland. Al was het alleen al om voorgoed af te rekenen met een aantal hardnekkige vooroordelen tegen deze nieuwe manier van denken. Met behulp van deze e-learning gaat dat vast lukken.


Beschikbaarheid: Op voorraad

85,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Praktische handleiding voor beter imago en gemotiveerde stakeholders

In de e-learning 'Duurzaam ondernemen' krijg je eerst te horen waar het in grote lijnen omgaat. Je maakt kennis met de '3 P's' (van Profit, People en Planet) en met de manier waarop deze met elkaar in balans moeten staan. In een tweede onderdeel krijg je praktische aanwijzingen voor een duurzame bedrijfsvoering, vooral gericht op het besparen van energie. Het derde en laatste onderdeel brengt verbreding en verdieping aan en introduceert de belangrijke duurzaamheidsfactoren van 'Maatschappelijk Verantwoord Opleiden' en 'Duurzame Inzetbaarheid' van jouw mensen. De cursus biedt een goede mix van theorie en praktijk.

Duur

De cursus 'Duurzaam ondernemen' duurt ongeveer 100 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor (aanstaande) ondernemers die zo snel mogelijk op de hoogte willen zijn van de voornaamste aspecten van duurzaam/maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Ethisch en integer handelen, Materialen en middelen inzetten, Creëren en innoveren, Plannen en organiseren, Omgaan met verandering en aanpassen, Gedrevenheid en ambitie tonen, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus ' Duurzaam ondernemen' bestaat uit:

  • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
  • VideoColleges
  • E-books
  • Stappenplan
  • Samenvatting
  • Aanbevolen aanpak
  • Checklist tips
  • Checklist gebruiksbesparing apparatuur
  • Evaluatie prestaties op sociaal gebied

Toetsing

De cursus ' Duurzaam ondernemen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.