Cursus Begroten omzet

Cursus Begroten omzet


Wat is het verschil tussen omzet en consumentenomzet? Wat is omzet eigenlijk en hoe verhoudt die zich tot opbrengst, winst, uitgaven en kosten? Misschien heb je er ooit wel eens iets over gehoord, maar is het allemaal een beetje weggezakt. Hoe belangrijk is het om dit te weten? Tijd dus om je kennis te verdiepen, dan wel op te frissen. In de online training 'Begroten omzet' krijg je alles te zien en te horen wat je echt moet weten als je je zinvol bezig wilt houden met de omzet van je onderneming.


Beschikbaarheid: Op voorraad

35,-

Hier staan wij voor:


100 % garantie, niet tevreden geld terug

Met GRATIS e-book (PDF)

Direct beginnen

Icademy’s ‘Brein-leren’ = de beste online opleidingsmethodiek

GEEN bijkomende kosten

>75.000 tevreden klanten met >250.000 certificaten!

Cursusinformatie
Details

Hoe je planning en strategie realistisch onderbouwt

De e-learning 'Begroten omzet' gaat eerst in op wat er precies met omzet bedoeld kan worden en welke soort omzet voor jou als ondernemer van belang is. Daarna worden de begrippen 'inkoopwaarde', 'bruto- en nettoomzet', 'bruto- en nettowinst' en de betekenis van 'btw' voor jouw begroting behandeld. De subtiele maar belangrijke onderscheidingen tussen opbrengsten en ontvangsten aan de ene kant en kosten en uitgaven aan de andere kant worden vervolgens helder op een rij gezet. Het grootste deel van de cursus wordt ingenomen door de verschillende soorten omzetbegroting die je kunt maken, namelijk bekeken vanuit de kosten, vanuit de historie of vanuit de markt. Daarbij komen natuurlijk begrippen als 'break-even', 'dagelijkse benodigdheden' en 'marktpotentieel' ter sprake. Met deze online training heb je een prima overzicht in handen.

Duur

De e-learning 'Begroten omzet' duurt ongeveer 45 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die inzicht wil hebben en houden in de omzet van zijn of haar onderneming. Ook al wordt er veel geregeld door de accountant of het administratiekantoor, een beetje zicht op de grote lijnen naar de toekomst van je bedrijf is belangrijk. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Analyseren, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen.

Werkplekleren

Deze training is prima geschikt binnen MKB Werkplekleren. Bij MKB Werkplekleren volg je de belangrijkste theorie online, en word je in de praktijk begeleid door een ervaren collega, je mentor. Voor de mentor is een gratis Icademy training beschikbaar.

Lesmaterialen

De cursus ' Begroten omzet' bestaat uit:

 • VideoCollege (32 minuten)
 • E-Book
 • Begrippenlijst
 • Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
 • Voorbeelduitwerkingen
 • Voorbeelden netto-omzet en veiligheidsmarge
 • Toepassing break-evenmethodes
 • Rekenmethoden break-evenomzet
 • Btw-berekening
 • Leerjournaal
 • Samenvatting
 • Aanbevolen aanpak

Toetsing

De cursus ' Begroten omzet' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat.